De Italiaanse keuken kenmerkt zich door eenvoud. Zo ook deze Toscaanse bonensoep uit de Delicious van juli. Heerlijk met een paar plakjes van de cake Caprese en een glas koele witte wijn.
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geplet
1 blik cannellinibonen of witte bonen à 400 gr
400 ml groentebouillon
scheutje citroensap
peterselie
Verhit de olie in een pan en bak de ui op laag vuur in 10 minuten zacht, maar niet bruin.
Roer de knoflook erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Voeg de bonen met hun vocht toe en pureer alles met een staafmixer tot een vrij gladde en romige soep.
Voeg de groentebouillon toe totdat de soep zo dik is als je wilt.
Breng de soep aan de kook en breng op smaak met peper en zout en een scheutje citroensap.
Bestrooi met grof gehakte peterselie.
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geplet
1 blik cannellinibonen of witte bonen à 400 gr
400 ml groentebouillon
scheutje citroensap
peterselie
Verhit de olie in een pan en bak de ui op laag vuur in 10 minuten zacht, maar niet bruin.
Roer de knoflook erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Voeg de bonen met hun vocht toe en pureer alles met een staafmixer tot een vrij gladde en romige soep.
Voeg de groentebouillon toe totdat de soep zo dik is als je wilt.
Breng de soep aan de kook en breng op smaak met peper en zout en een scheutje citroensap.
Bestrooi met grof gehakte peterselie.
Reacties
Een reactie posten