Doorgaan naar hoofdcontent

Geroosterde lamskoteletjes

Heel fijn om in Engeland te zijn met al die pubs en dat lekkere bier. Maar dat is natuurlijk niet goed voor de lijn. Gelukkig zijn daar The Hairy Bikers, twee kokende motorrijders die regelmatig op de BBC te zien zijn met allerlei lekkere recepten. Deze heren vonden dat ze op dieet moesten en daarom is er het boek The Hairy Dieters, waar onder andere dit heerlijke lamsgerecht in te vinden is.

250 gr krielaardappeltjes in schil, schoon geboend
1 kleine winterwortel, geschild en in stukken van 2,5 cm
1 kleine pastinaak, geschild en in stukken van 2,5 cm
1 ui, in partjes
1 el olijfolie
blaadjes van 1 takje tijm
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
4 lamskoteletjes
1 courgette, in plakken
2 tl mintsaus (is in Nederland niet makkelijk te verkrijgen, maar geen nood zonder blijft het ook heel lekker)
300 ml bouillon van een blokje
100 ml wijn
flinke snuf suiker
2 tl maizena
zout en peper

Verhit de oven voor op 200C.
Doe de wortel, pastinaak, ui en olijfolie in een grote braadslede.
Strooi de tijm, rozemarijn, zout en peper over en hussel goed om.
Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen van het vlees zoveel mogelijk vet af. (recept komt uit een dieetboek ;-))
Bestrooi de koteletjes met peper en zout.
Neem de braadslede uit de oven en verdeel de courgette en het lamsvlees over de groenten.
Doe op ieder koteletje een beetje mintsaus.
Zet de schaal terug in de oven voor 25 minuten tot alle groenten gaar zijn en het vlees mooi bruin.
Doe de groenten en het vlees in een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
Zet de braadslede op middelhoog vuur en voeg de bouillon, wijn en suiker toe.
Roer de aanbaksels goed los en laat 2 minuten koken.
Maak een maizenapapje door 2 el koud water door de maizena te roeren.
Roer dit door de bouillon in de braadslede en laat even doorkoken tot het een mooi gebonden saus is geworden.
Schenk de saus in een kom en serveer met de groenten en het vlees.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.