Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaanse rosbief met geroosterde groenten

Volgens de Jumbo is dit een voorgerecht, maar met geroosterde groenten erbij heb je ook een heerlijk hoofdgerecht. Zeker na een fietstocht van 106 km die we vandaag verreden hebben. Voor de geroosterde groenten kun je allerlei soorten nemen, als ze maar een beetje van gelijke stevigheid zijn.

Rosbief
40 gr roomboter
400 à 500 gr rosbief aan een stuk, op kamertemperatuur
2 el pijnboompitten
handje rucola
50 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
4 el olijfolie
4 tl balsamicoazijn
zwarte peper

Geroosterde groenten
2 aardappels, geschild en in blokjes van 3 x 3 cm
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes van 3 x 3 cm
3 wortels, geschild en in stukjes
2 rode uien, geschild en in partjes
takje tijm en rozemarijn
2 teentjes knoflook, geperst
4 el olijfolie
zwarte peper
zeezout

Verwarm de oven voor op 200C.
Leg alle gesneden groenten op een bakblik en hussel om met de tijm, rozemarijn, knoflook, zwarte peper, zeezout en olijfolie.
Rooster de groenten in 35 - 40 minuten gaar.
Schep de groenten halverwege een keertje om.
Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief in 5 minuten aan alle kanten bruin.
Zet het vuur iets lager en laat het vlees met een deksel op de pan 15 minuten zachtjes braden.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin.
Snijd het vlees met een scherp vleesmes in dunne plakjes en leg ze op een schaal.
Verdeel de rucola erover, besprenkel met olie en azijn en strooi de pijnboompitten en zwarte peper erover.
Strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de schaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.