woensdag 25 juni 2014

Tagliatelle met rauwe ham, rucola en rode ui

Door diverse wegwerkzaamheden is het deze week handiger om op de fiets naar het werk te gaan, wat met dit weer trouwens geen straf is. Maar ik kom dan toch iets later en wat vermoeider thuis dan als ik met de auto zou zijn gegaan. En dan heb je geen zin om nog urenlang in de keuken te staan.
Deze pasta uit de Boodschappen is daarom ideaal: snel te maken met weinig ingrediënten en superlekker! (en ook nog eens weinig afwas...)

250 gr tagliatelle
3 el olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
150 gr Coburgerham, in reepjes
4 tomaten, in partjes
handje rucola
geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas

Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water met zout.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui een paar minuten.
Voeg de reepjes ham toe en bak 2 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak ze even mee tot ze uit elkaar vallen.
Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en schep deze met de rucola door het tomaten-hammengsel.
Strooi er Parmezaanse kaas over en serveer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten