donderdag 24 juli 2014

Braziliaanse zoete aardappelsalade

Door de afschuwelijke gebeurtenissen van de afgelopen week met vlucht MH17, lijkt het WK voetbal al weer lang geleden.
Deze salade komt nog voort uit de stroom van dan wel voetbal, dan wel Brazilie gerelateerde recepten. Lekker als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht bij de barbecue doet deze salade het heel goed. Voor een vegetarische versie laat je gewoon de kip weg.

250 gr kipfilet in reepjes
1 tl cajun- of jerkkruiden
400 gr zoete aardappelen, geschild en in frieten gesneden
5 el zonnebloemolie
10 gr amandelschaafsel
klein blikje mais, uitgelekt
half bosje radijs, in plakjes
1 trostomaat, in dunne plakjes
50 ml zoete chilisaus
2 bosuitje, in ringetjes

Verwarm de oven voor op 200C.
Schep de kruiden met 1 el zonnebloemolie door de kipreepjes en laat 10 minuten marineren.
Schep de aardappelrepen met 3 el olie om op een bakplaat.
Rooster de aardappelen in de oven in 15 - 20 minuten gaar.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud ze daarna op een bord om af te koelen.
Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin en gaar.
Laat de kip afkoelen.
Meng de aardappelen met de kip, mais, radijs, tomaat, bosui en chilisaus.
Bestrooi met het amandelschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten