dinsdag 16 september 2014

Couscous-bloemkoolsalade

Wij waren nooit zo van de couscous, maar door de knapperige bloemkool en de pistachenootjes wordt deze salade uit de Boodschappen toch echt heel lekker. Wat pitjes uit een granaatappel zouden er zeker niet in misstaan voor de smaak en kleur.
Voor de volgende keer dus!
We aten de salade bij een variatie op deze Marokkaanse eieren.

275 gr couscous
500 ml kruiden- of groentebouillon
250 gr bloemkool, in roosjes
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 tl gemalen djinten (komijn)
mespuntje kurkuma
half bosje koriander, grof gehakt
75 gr rauwe pistachenootjes (notenwinkel)
rasp en sap van een halve citroen

Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de bouillon.
Snijd de bloemkool grof en kruimelig.
Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen op een platte schaal.
Verhit de olie en fruit de ui 4 minuten op laag vuur.
Voeg de kurkuma en komijn toe en bak een minuutje mee.
Schep de bloemkool door de warme specerijenolie.
Meng de bloemkool met de couscous, koriander, pistachenoten, citroenrasp en -sap luchtig door elkaar.
Breng de salade op smaak met zout en peper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten