Thema van de maand van de nieuwe Allerhande is "Verrassend Hollands". Hollandser dan spruitjes en speklapjes kun je het bijna niet krijgen! Maar door de bereidingswijze is het toch net weer even anders dan 'normaal'. En nog lekker makkelijk ook, wat wil je nog meer.
1 el zonnebloem- of koolzaadolie
1 el stroop
1 tl chilivlokken
halve tl zout
250 gr speklappen zonder zwoerd
350 gr aardappelkroketjes
500 gr spruitjes, schoongemaakt
klein beetje limoensap
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de olie, stroop, chilivlokken en zout tot een marinade.
Halveer de speklapjes in de breedte en doe ze met de marinade in een ovenschaal.
Laat 15 minuten marineren.
Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de bakplaat met de aardappelkroketjes eronder.
Bak 30 minuten.
Keer de kroketjes halverwege.
Kook ondertussen de spruitjes 5 minuten.
Neem de speklapjes na een kwartier uit de oven en voeg de spruitjes toe en besprenkel met een beetje limoensap.
Schep alles om en bak nog ongeveer een kwartier.
Serveer de speklapjes met de spruitjes en de aardappelkroketjes.
Reacties
Een reactie posten