woensdag 24 september 2014

Herfstsalade

Op deze herfstachtige dag past een goed gevulde herfstsalade. Het recept is een samenraapsel van verschillende recepten uit de Allerhande, Lekker & Makkelijk en eigen ervaringen.
Serveer er een stuk lekker bruin stokbrood bij en je hebt een prima maaltijd.

1 courgette, in schuine plakken
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
200 gr paddenstoelenmelange, grof gesneden
75 gr rucolaslamelange
2 plakje bakbacon, in reepjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 gr notenmelange, grof gehakt
2 tl gedroogde oregano
peper en zout
6 el olijfolie
1 el balsamicozijn
2 tl milde mosterd
1 kleine rode ui, gesnipperd

Verhit een grillpan en bestrijk de courgetteplakjes met 2 el olijfolie.
Gril de courgette in 5 minuten gaar.
Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de baconreepjes ongeveer 3 minuten.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
Rooster de noten in het achtergebleven vet kort tot ze lichtbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen, champignons, oregano en knoflook op hoog vuur in 5 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Klop een dressing van 2 el olijfolie, de balsamicoazijn, de mosterd en het fijngesnipperde uitje.
Schep de sla om de courgette, paddenstoelen, noten en de dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten