Doorgaan naar hoofdcontent

Luxe kerstburger met roseval-aardappeltjes

Dit ontzettend lekkere, luxe broodje rosbief kwam ik tegen op het blog Yellow Lemon Tree onder de naam Epic Christmas Burger. Daar was het broodje nog iets luxer met ossenhaas, maar omdat ik nog een mooi stuk malse rosbief had liggen heb ik het daarmee gemaakt. En wat is er mis om met kerstmis eens een burger te serveren? Niets toch? Zeker niet zo'n mooie als deze!

Broodje rosbief
4 tl grof zeezout
2 tl gemalen zwarte peper
500 gr rosbief, aan één stuk en op kamertemperatuur
1 ciabattabrood
1 rode ui, in ringen
bakje bimi
handje rucola
klontje boter

Mierikswortel-citroenmayonaise
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
1 tl mierikswortel
1 knoflookteen
rasp van 1/2 citroen
versgemalen peper en zout

Roseval aardappeltjes uit de oven
500 gr roseval aardappeltjes, schoon geboend en in partjes gesneden
verse kruiden, zoals rozemarijn, tijm, salie en oregano
flinke scheut olijfolie
grof zeezout

Verwarm de oven voor op 225C.
Schep de aardappelpartjes om met de olijfolie, verse kruiden en zeezout en doe ze in een ovenschaal.
Rooster de aardappelpartjes in de oven in 25 - 30 minuten goudbruin.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de rosbief aan alle kanten aan op hoog vuur.
Zet het vuur wat lager en bak het vlees in 20 minuten rosé.
(Steek eventueel een vleesthermometer in het vlees: medium is 60C)
Neem het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Bak ondertussen de uiringen en de bimi in wat olijfolie ongeveer 8 minuten. De bimi moet nog wel een beetje knapperig zijn.
Roer alle ingrediënten voor de mierikswortel-citroenmayonaise door elkaar.
Halveer de ciabatta en snijd het brood open.
Besmeer beide kanten met de mayonaise.
Verdeel wat rucola over de broodjes.
Snijd de rosbief in dunne plakken en verdeel de rosbief over de broodjes.
Leg de bimi en uiringen er bovenop en dek af met de bovenkant van de broodjes.
Serveer met de rosevalaardappeltjes en wat extra mayonaise.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...