Ik loop een beetje achter met het blog, maar er worden gewoon nog nieuwe dingen gegeten. Zoals deze pasta met grote garnalen. Mensen die mij kennen zullen wellicht wat verbaasd zijn vanwege de garnalen. Maar die grote vind ik best heel lekker!
Deze keer maakte ik de pasta zelf, maar als je niet zoveel tijd hebt of het een gedoe vindt: met pasta uit de supermarkt kan het natuurlijk ook en dan is het ook nog eens een supersnel gerecht.
O, ja het recept komt uit De Zilveren Lepel - Pasta, een mooi kookboek dat Sinterklaas in mijn schoen heeft gestopt.
250 gr pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 chilipeper, fijngesneden
350 gr gepelde reuzegarnalen
zout
peterselie
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de teen knoflook en de chilipeper een paar minuten.
Haal de knoflookteen met een schuimspaan uit de pan als hij bruin wordt en gooi hem weg.
Doe de garnalen met wat zout in de koekenpan en bak ze 3 - 5 minuten.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Laat de pasta uitlekken, doe ze in de pan met de garnalen en schep goed om.
Strooi er een beetje peterselie over en serveer!
Deze keer maakte ik de pasta zelf, maar als je niet zoveel tijd hebt of het een gedoe vindt: met pasta uit de supermarkt kan het natuurlijk ook en dan is het ook nog eens een supersnel gerecht.
O, ja het recept komt uit De Zilveren Lepel - Pasta, een mooi kookboek dat Sinterklaas in mijn schoen heeft gestopt.
250 gr pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 chilipeper, fijngesneden
350 gr gepelde reuzegarnalen
zout
peterselie
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de teen knoflook en de chilipeper een paar minuten.
Haal de knoflookteen met een schuimspaan uit de pan als hij bruin wordt en gooi hem weg.
Doe de garnalen met wat zout in de koekenpan en bak ze 3 - 5 minuten.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Laat de pasta uitlekken, doe ze in de pan met de garnalen en schep goed om.
Strooi er een beetje peterselie over en serveer!
Reacties
Een reactie posten