Doorgaan naar hoofdcontent

Runderpie met Guinness

Wat een oersaaie foto voor zoiets lekkers. Met enige regelmaat komen wij in Engeland en dan vind ik het heerlijk om in de pub een glas Guinness te drinken. Deze runderpie met Guinness zou zo op de kaart kunnen in zo'n pub. Vanwege de saaie foto van de pie ook nog maar een foto van een van die prachtige naamborden die je bij de pub tegenkomt. Als je geen Guinness kunt vinden, dan kun je volgens de Allerhande ook Leffe Bruin nemen.

Runderpie
2 el olijfolie
2 rode uien in halve ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
125 gr winterpeen, geschild en in dunne plakjes
1 stengel bleekselderij, in plakjes
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
20 gr boter
750 gr runderlappen, in blokjes van 2 x 2
paar takjes tijm, blaadjes gerist
2 el bloem
200 ml Guinness
4 plakjes bladerdeeg
75 gr gemalen oude kaas

Verwarm de oven voor op 190C.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui 10 minuten op laag vuur.
Zet het vuur hoog en voeg de knoflook, wortel, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 minuten.
Voeg het vlees, tijm, bloem, peper en zout toe en bak 5 minuten.
Schenk het bier erbij, warm even goed door en schep het in een ingevette ovenschaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in de oven.
Schep halverwege een keertje om.
Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot je een lap hebt die iets groter is dan de ovenschaal.
Leg het deeg over de schaal en druk de randen voorzichtig aan.
Strooi de kaas erover en prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen.
Bak het in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...