vrijdag 19 december 2014

Salade met gegrilde kip en hazelnootolie

Het kerstnummer van de Allerhande staat weer boordevol lekkere recepten. Een daarvan is deze salade met gegrilde kip. Hij staat onder het kopje 'voorgerecht', maar kan ook heel goed als hoofdgerecht. Deze iets gewijzigde versie gaat vandaag mee naar het werk om vanavond op te eten. Serveer er eventueel nog een lekker knapperig stokbroodje bij.

300 gr dunne sperziebonen of haricot verts, schoongemaakt
300 gr kipfilet
1 tl tijm
2 el olijfolie
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
3 el hazelnootolie
2 el witte balsamicoazijn
75 gr rucolaslamelange
50 gr hazelnoten, grof gehakt
Italiaanse kaassnippers

Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
Snijd de kipfilet in dikke repen, strooi er de tijm overheen en bestrijk ze met de olijfolie.
Verhit een grillpan of koekenpan en gril de kip in ongeveer 5 - 8 minuten gaar.
Neem de kipfilets uit de pan en bak in het achtergebleven vet de paddenstoelplakjes.
Schep ze uit de pan en breng de champignons op smaak met peper en zout.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Klop een dressing van de hazelnootolie en de balsamicoazijn.
Verdeel de slamelange, sperziebonen, paddenstoelen, dressing en kipfilet over twee borden.
Garneer met de geroosterde hazelnoten en strooi er wat kaasvlokken overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten