Eerste Paasdag mocht ik werken, dus aten wij de avond ervoor ons pré-Paasdiner. Dat bestond onder andere uit dit lekkere beenhammetje, naar een recept uit Dirk.
Ik dacht altijd dat Hollandaisesaus moeilijk was om te maken, maar met de staafmixer was het een fluitje van een cent. Om het geheel compleet te maken, heb ik er nog wat krieltjes bij gebakken.
En niet te vergeten een glas lichte, rode wijn!
1 beenhammetje, naturel
2 el havermout
2 el peterselie, fijngehakt
2 el bieslook, fijngehakt
2 el dille, fijngehakt
1 el grove mosterd
150 gr zachte boter
6 bospenen, geschild en in stukken van 2 cm
4 stengels bleekselderij, in stukken van 2 cm
2 eidooiers
1,5 el citroensap
Meng in een kom de havermout met de kruiden, mosterd, snuf zout en wat versgemalen peper.
Meng er 50 gr boter door tot het een gelijkmatige massa is.
Wrijf de beenham in met zout en peper en leg hem in een braadslede.
Bedek de bovenkant met het boter-kruidenmengsel en druk dit goed aan.
Schuif de ham in de oven en schakel de oven in op 180C.
Braad de ham 30 minuten.
Verdeel dan de wortels en bleekselderij rond de ham en schep ze door het braadvocht.
Braad de ham in nog 30 - 40 minuten gaar.
Neem de braadslede uit de oven en laat het geheel onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Maak ondertussen de Hollandaisesaus:
Smelt 100 gr boter in een steelpan.
Meng in een hoge kom de eidooiers met het citroensap en wat zout en versgemalen peper met de staafmixer tot een bleek mengsel.
Schenk al mengend de gesmolten boter erbij.
Meng tot een mooie, gladde, gele saus.
Voeg eventueel 1 el warm water toe als de saus te dik is.
Snij de beenham in plakken en serveer met de groenten en de saus.
Ik dacht altijd dat Hollandaisesaus moeilijk was om te maken, maar met de staafmixer was het een fluitje van een cent. Om het geheel compleet te maken, heb ik er nog wat krieltjes bij gebakken.
En niet te vergeten een glas lichte, rode wijn!
1 beenhammetje, naturel
2 el havermout
2 el peterselie, fijngehakt
2 el bieslook, fijngehakt
2 el dille, fijngehakt
1 el grove mosterd
150 gr zachte boter
6 bospenen, geschild en in stukken van 2 cm
4 stengels bleekselderij, in stukken van 2 cm
2 eidooiers
1,5 el citroensap
Meng in een kom de havermout met de kruiden, mosterd, snuf zout en wat versgemalen peper.
Meng er 50 gr boter door tot het een gelijkmatige massa is.
Wrijf de beenham in met zout en peper en leg hem in een braadslede.
Bedek de bovenkant met het boter-kruidenmengsel en druk dit goed aan.
Schuif de ham in de oven en schakel de oven in op 180C.
Braad de ham 30 minuten.
Verdeel dan de wortels en bleekselderij rond de ham en schep ze door het braadvocht.
Braad de ham in nog 30 - 40 minuten gaar.
Neem de braadslede uit de oven en laat het geheel onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Maak ondertussen de Hollandaisesaus:
Smelt 100 gr boter in een steelpan.
Meng in een hoge kom de eidooiers met het citroensap en wat zout en versgemalen peper met de staafmixer tot een bleek mengsel.
Schenk al mengend de gesmolten boter erbij.
Meng tot een mooie, gladde, gele saus.
Voeg eventueel 1 el warm water toe als de saus te dik is.
Snij de beenham in plakken en serveer met de groenten en de saus.
Reacties
Een reactie posten