In een oude schoenendoos kwam ik een heleboel uitgescheurde recepten tegen, waarvan dit er een is. Het komt uit een Margriet, maar ik heb geen idee welk nummer en hoe oud het recept al is.
In plaats van cannelloni-buisjes van pasta worden er pannenkoeken gebruikt om te vullen met spinazie en ricotta. Een heerlijke vegetarische maaltijd. Serveer er een frisse salade bij!
voor 4 personen
Crêpes
3 eieren
3 dl melk
50 gr bloem
100 gr boekweitmeel
snuf zout
20 gr basilicum, grof gehakt
25 gr boter
Vulling
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
5 zongedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt
300 gr spinazie
250 gr ricotta
60 gr walnoten, geroosterd en grof gehakt
4 dl tomatensaus
250 ml crème fraîche
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Roer met een mixer de eieren, melk, bloem, boekweitmeel en zout tot een glad beslag.
Roer de helft van de basilicum erdoor.
Bak in kleine klontjes boter hele dunne flensjes van het beslag.
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit in een wok of grote koekenpan de olie en bak hierin de knoflook en de tomaatjes 1 minuut.
Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
Roerbak alles 2 - 3 minuten.
Schep de spinazie uit de pan en roer de ricotta en de walnoten erdoor.
Vul de flensjes met het mengsel en rol ze strak op.
Snijd de rolletjes doormidden of in 3-en.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en zet de flensjes er rechtop in.
Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de basilicum en schenk dit over de flensjes.
Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
In plaats van cannelloni-buisjes van pasta worden er pannenkoeken gebruikt om te vullen met spinazie en ricotta. Een heerlijke vegetarische maaltijd. Serveer er een frisse salade bij!
voor 4 personen
Crêpes
3 eieren
3 dl melk
50 gr bloem
100 gr boekweitmeel
snuf zout
20 gr basilicum, grof gehakt
25 gr boter
Vulling
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
5 zongedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt
300 gr spinazie
250 gr ricotta
60 gr walnoten, geroosterd en grof gehakt
4 dl tomatensaus
250 ml crème fraîche
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Roer met een mixer de eieren, melk, bloem, boekweitmeel en zout tot een glad beslag.
Roer de helft van de basilicum erdoor.
Bak in kleine klontjes boter hele dunne flensjes van het beslag.
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit in een wok of grote koekenpan de olie en bak hierin de knoflook en de tomaatjes 1 minuut.
Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
Roerbak alles 2 - 3 minuten.
Schep de spinazie uit de pan en roer de ricotta en de walnoten erdoor.
Vul de flensjes met het mengsel en rol ze strak op.
Snijd de rolletjes doormidden of in 3-en.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en zet de flensjes er rechtop in.
Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de basilicum en schenk dit over de flensjes.
Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Reacties
Een reactie posten