Ik heb al eens eerder een Thaise noedelsalade op dit blog gezet, maar deze ziet er stukken mooier uit, en het oog wil toch ook wat tenslotte. Eten doe je met al je zintuigen.
Het recept komt uit de Allerhande van deze maand. Eigenlijk is het een lunchsalade die je in een glazen pot moet meenemen en die eet je dan met een vork met een lange steel van onderuit de pot. Zo meng je tijdens het eten de laagjes door elkaar.
Maar vanuit een mooie kom of bord is het natuurlijk ook prima te eten. Ik heb wel iets veranderd aan de verhoudingen, anders vond ik het te veel mie.
125 gr Chinese eiermie
200 gr sugarsnaps
2 el arachideolie
250 gr Thaise kipfiletblokjes (of meng zelf kipfiletblokjes met een Thaise kruidenpasta)
3 bosuitjes, in ringetjes
4 wortels, schoongemaakt
1 bosje radijs, schoongemaakt
3 el pindakaas met stukjes noot
3 el zoete chilisaus
2 el vissaus
3 el limoensap
1 rode peper, in dunne ringetjes
Breek de mie in stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar, giet af en spoel na onder koud stromend water.
Verhit 1 el arachideolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 minuten gaar.
Neem van het vuur en schep de bosui erdoor.
Rasp de wortel en radijs op een grove rasp. (met de keukenmachine gaat dit het makkelijkst)
Roer de pindakaas met de chilisaus, vissaus, limoensap en 1 el olie tot een dikke dressing.
Meng de dressing met de rode peper, geraspte groenten en kip door de mie.
Het recept komt uit de Allerhande van deze maand. Eigenlijk is het een lunchsalade die je in een glazen pot moet meenemen en die eet je dan met een vork met een lange steel van onderuit de pot. Zo meng je tijdens het eten de laagjes door elkaar.
Maar vanuit een mooie kom of bord is het natuurlijk ook prima te eten. Ik heb wel iets veranderd aan de verhoudingen, anders vond ik het te veel mie.
125 gr Chinese eiermie
200 gr sugarsnaps
2 el arachideolie
250 gr Thaise kipfiletblokjes (of meng zelf kipfiletblokjes met een Thaise kruidenpasta)
3 bosuitjes, in ringetjes
4 wortels, schoongemaakt
1 bosje radijs, schoongemaakt
3 el pindakaas met stukjes noot
3 el zoete chilisaus
2 el vissaus
3 el limoensap
1 rode peper, in dunne ringetjes
Breek de mie in stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar, giet af en spoel na onder koud stromend water.
Verhit 1 el arachideolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 minuten gaar.
Neem van het vuur en schep de bosui erdoor.
Rasp de wortel en radijs op een grove rasp. (met de keukenmachine gaat dit het makkelijkst)
Roer de pindakaas met de chilisaus, vissaus, limoensap en 1 el olie tot een dikke dressing.
Meng de dressing met de rode peper, geraspte groenten en kip door de mie.
Reacties
Een reactie posten