Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise noedelsalade

Ik heb al eens eerder een Thaise noedelsalade op dit blog gezet, maar deze ziet er stukken mooier uit, en het oog wil toch ook wat tenslotte. Eten doe je met al je zintuigen.
Het recept komt uit de Allerhande van deze maand. Eigenlijk is het een lunchsalade die je in een glazen pot moet meenemen en die eet je dan met een vork met een lange steel van onderuit de pot. Zo meng je tijdens het eten de laagjes door elkaar.
Maar vanuit een mooie kom of bord is het natuurlijk ook prima te eten. Ik heb wel iets veranderd aan de verhoudingen, anders vond ik het te veel mie.

125 gr Chinese eiermie
200 gr sugarsnaps
2 el arachideolie
250 gr Thaise kipfiletblokjes (of meng zelf kipfiletblokjes met een Thaise kruidenpasta)
3 bosuitjes, in ringetjes
4 wortels, schoongemaakt
1 bosje radijs, schoongemaakt
3 el pindakaas met stukjes noot
3 el zoete chilisaus
2 el vissaus
3 el limoensap
1 rode peper, in dunne ringetjes

Breek de mie in stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar, giet af en spoel na onder koud stromend water.
Verhit 1 el arachideolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 minuten gaar.
Neem van het vuur en schep de bosui erdoor.
Rasp de wortel en radijs op een grove rasp. (met de keukenmachine gaat dit het makkelijkst)
Roer de pindakaas met de chilisaus, vissaus, limoensap en 1 el olie tot een dikke dressing.
Meng de dressing met de rode peper, geraspte groenten en kip door de mie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.