Doorgaan naar hoofdcontent

Panna cotta met advocaat en mango

Voor een ander toetje had ik onlangs advocaat nodig. Slechts een paar eetlepels, dus ik vroeg mij af wat ik met de rest van de advocaat moest. Dat is toch iets voor oude dametjes? Maar daar kwam ik in de Dirk dit nagerecht tegen waar ook weer advocaat in gaat.
En wat moet je met de rest? Nou samen met ijs en slagroom heb je ook een heel erg lekker toetje of tussendoortje. Dus de fles is alweer bijna leeg.....

2 blaadjes gelatine
half vanillestokje
125 ml slagroom
30 gr suiker
4 el advocaat
100 gr Griekse yoghurt
sap van 1/2 sinaasappel
halve mango, in kleine blokjes

2 kleine puddingvormpjes of plastic bekertjes

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte merg eruit.
Breng in een pan de slagroom met de suiker en de helft van de vanillemerg aan de kook.
Laat de room 3 - 5 minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat deze al roerend oplossen in de room.
Laat het roommengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt.
Spatel er vervolgens 2 el advocaat en de yoghurt door.
Schep het mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
Laat de panna cotta in minimaal 1 uur stevig worden in de koelkast.

Schep de blokjes mango om met het sinaasappelsap en de rest van de vanille en laat dit minstens 30 minuten marineren.
Stort de panna cotta's op een bordje. (dompel de vormpjes eventueel even in heet water, zodat het puddinkje los komt)
Schep de mangoblokjes eromheen en schenk er nog wat advocaat overheen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de