zondag 17 april 2016

Rendang



Op het menu stond eigenlijk Hete Kip, maar ik had mij vergist in de hoeveelheid kip die ik moest kopen. Ik wilde wel iets Indisch eten, dus nam ik een duik in de diepvriezer. Daar zat gelukkig nog rundvlees in waardoor uiteindelijk deze rendang op tafel stond.
Lekker met witte rijst en komkommer.



500 gr riblappen
2 teentje knoflook, gehakt
2 uien, grof gesnipperd
1 tl laos
2 tl sambal
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
2 blaadjes laurier
3 cm verse gember, geschild en in vieren gesneden
1 stengel sereh, gekneusd
400 ml kokosmelk
olijfolie
zout

Snijd het rundvlees in blokjes en bak de stukjes rondom bruin in een scheut olijfolie.
Voeg de uien, knoflook, sambal en specerijen toe en bak een paar minuten tot de specerijen gaan geuren.
Schenk de kokosmelk erbij en roer de laurier, sereh en gember erdoor.
Laat de rendang 2,5 zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Breng op smaak met zout.
Verwijder de laurier, sereh en gember.
Serveer de rendang met witte rijst en komkommer.

1 opmerking: