zaterdag 2 april 2016

Rosbief met sinaasappelglazuur



Een week geleden kwamen we terug van een vakantie in Australië en om nog even in de sfeer te blijven hier een recept uit een kookboek met Australische recepten ;-).
De rosbief komt van een boerderij in Baambrugge en die is superlekker!
Het recept van de geroosterde groenten vind je hier.


1 stuk rosbief (ca. 500 - 600 gram)
3 el sinaasappelmarmelade
4 el whiskey
4 el sinaasappelsap
3 el tomatenketchup
2 el rode-wijnazijn
2 cm verse gemberwortel, geschild

Verwarm de oven voor op 225C.
Verwarm de marmelade met de whiskey, sinaasappelsap, tomatenketchup en azijn in een steelpannetje.
Pers de gember met een stevige knoflookpers boven het pannetje uit.
Breng het mengsel aan de kook en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.

Leg het vlees op een rooster met een braadslede eronder. (je kunt ook een metalen taartrooster nemen en die op een ronde taartvorm zetten)
Bak de rosbief 10 minuten in de oven.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 200C.
Neem de rosbief uit de oven en bestrijk aan alle kanten met de sinaasappelglazuur.
Leg het vlees in de braadslede en bak weer 10 minuten in de oven.
Neem het vlees uit de oven, bestrijk met de glazuur en bak nog eens 5 minuten in de oven.
Als de kerntemperatuur van het vlees 55 C is, dan is het vlees medium.
Haal de rosbief uit de oven en laat 10 minuten in aluminiumfolie rusten.
Doe de vleessappen en aanbaksels uit de braadslede bij de overgebleven glazuur en verwarm opnieuw.
Vind je de glazuur iets te bitter, doe er dan een schepje suiker bij.

Rooster de groenten tegelijkertijd met de rosbief op de onderste richel van de oven.

Snijd het vlees in plakken en serveer met de geroosterde groenten en de sinaasappelsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten