woensdag 27 april 2016

Roomyoghurt met pistachekaramel



Als je nog wat granaatappelpitjes over hebt van de Marokkaanse gehaktballetjes met couscous, maak dan meteen dit bijpassende toetje!
Een heerlijk romige yoghurt met zoete karamel en friszure granaatappel. Als dat geen feestmaal is!



75 gr suiker
50 gr pistachenootjes, grof gehakt
10 gr pijnboompitjes
10 gr sesamzaad
100 ml slagroom
150 ml volle of Griekse yoghurt
Granaatappelpitjes

Verhit de suiker met 1 el water en laat de suiker -zonder te roeren- smelten tot het geheel goudbruin is.
Neem de pan van het vuur en roer de pistache, pijnboompitjes en sesamzaad er in één keer door.
Giet de karamel op een stuk bakpapier. (Pas op de karamel is gloeiend heet!)
Laat de karamel afkoelen.
Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door de yoghurt.
Hak de notenkaramel in stukjes en strooi met de granaatappelpitjes over de yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten