Zoooo, deze is wel heel erg lekker! Op zoek naar een taart-achtig dessert met aardbeien kwam ik deze aardbeientaart tegen op internet. Het is een recept uit het boek "Vier de zomer" van Janneke Phillipi. En de zomer vieren doe je zeker met dit toetje. Lekker fris, fruitig en niet te zwaar. Het deeg kun je een paar dagen van te voren al maken en bewaren in de koelkast. Vanavond staat er weer een ander recept uit hetzelfde boek op het menu, ik ben benieuwd!
Deeg
125 g bloem
75 g boter, op kamertemperatuur
75 g suiker
10 g vanillesuiker
2 el melk
mespunt zout
Citroenmousse
2 blaadjes gelatine
100 g Griekse yoghurt
50 g suiker
75 ml citroensap (= sap van +/- 2 citroenen)
150 ml slagroom
Topping
125 g aardbeien
2 el grof gehakte pistachenootjes of munt
poedersuiker
Kneed een samenhangend deeg van alle ingrediënten. Kneed niet langer dan nodig.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een bakvorm in en bekleed met het deeg.
Leg er een vel bakbakpapier op en vul de vorm met blindbakvulling (gedroogde bonen, erwten of speciale keramische bakbonen)
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling en zet de vorm ongeveer 5 minuten terug in de oven tot de bodem goudbruin en gaar is.
Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Roer de yoghurt los met de helft van de suiker.
Breng het citroensap aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom met de rest van de suiker tot yoghurtdikte.
Meng het citroensap met de yoghurt.
Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de vulling over de vorm.
Dek af en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast en verwijder de vorm.
Halveer de aardbeien en verdeel ze over de vulling.
Strooi er de gehakte pistachenootjes of munt over en tenslotte nog wat poedersuiker.
Deeg
125 g bloem
75 g boter, op kamertemperatuur
75 g suiker
10 g vanillesuiker
2 el melk
mespunt zout
Citroenmousse
2 blaadjes gelatine
100 g Griekse yoghurt
50 g suiker
75 ml citroensap (= sap van +/- 2 citroenen)
150 ml slagroom
Topping
125 g aardbeien
2 el grof gehakte pistachenootjes of munt
poedersuiker
Kneed een samenhangend deeg van alle ingrediënten. Kneed niet langer dan nodig.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een bakvorm in en bekleed met het deeg.
Leg er een vel bakbakpapier op en vul de vorm met blindbakvulling (gedroogde bonen, erwten of speciale keramische bakbonen)
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling en zet de vorm ongeveer 5 minuten terug in de oven tot de bodem goudbruin en gaar is.
Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Roer de yoghurt los met de helft van de suiker.
Breng het citroensap aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom met de rest van de suiker tot yoghurtdikte.
Meng het citroensap met de yoghurt.
Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de vulling over de vorm.
Dek af en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast en verwijder de vorm.
Halveer de aardbeien en verdeel ze over de vulling.
Strooi er de gehakte pistachenootjes of munt over en tenslotte nog wat poedersuiker.
Reacties
Een reactie posten