vrijdag 1 juli 2016

Courgette-ricottataart met bacon

Eigenlijk moet je deze taart op een zwoele zomeravond in het avondzonnetje eten. Helaas, op dit moment lijkt het wel herfst dus eten we de courgettetaart binnen. En daar smaakte de taart uit Delicious Magazine ook heerlijk! Serveer er een groene salade bij van jonge bladsla en een glas witte wijn of rosé.
Voor een vegetarische versie laat je gewoon de bacon weg.

6 tortilla's
1 courgette, grof geraspt
125 gr plakjes bacon
4 eieren
125 gr ricotta
100 gr cheddarkaas, geraspt
2 bosuitjes, in ringetjes

Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een quichevorm van 26 cm in met boter.
Bekleed de vorm met de tortilla's.

Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan in 3 - 4 minuten krokant.
Laat ze uitlekken en afkoelen op een stukje keukenpapier.
Klop de eieren los en roer de ricotta en de kaas erdoor.
Schep de courgette, de bosui en grof verkruimelde bacon door het ei-mengsel.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Schep het courgettemengsel in de taartvorm.
Bak de taart 30 - 35 minuten in de oven.
Dek de taart eventueel na 20 minuten af met aluminiumfolie als de tortilla's te donker worden.

Neem uit de oven en snijd de taart in stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten