Hoog tijd voor een toetje. En wat voor één! Heerlijk zomerfruit met knapperig kruimeldeeg en één (of twee) bolletjes vanille-ijs. Misschien vraag je je af of een warm toetje met dit weer wel lekker is, nou het antwoord is volmondig ja. We hebben er net enorm van genoten op ons terrasje met parasol en waanden ons in Frankrijk of zo. De herinnering aan een hele werkdag binnen, vervaagde heel snel.......
Voor 3 à 4 personen
2 stevig peren, geschild en in partjes
200 gr abrikozen, in vieren
1 el gehakte basilicum
100 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr lichtbruine basterdsuiker
1,5 el havermout
merg van een half vanillestokje
85 gr koude boter, in blokjes
vanille-ijs of crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200C.
Verdeel de peren en de abrikozen over een ingevette ovenschaal.
Strooi de basilicum erover.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en de havermout.
Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel totdat je kruimels hebt.
Strooi de kruimels over het fruit.
Bak de crumble in 25 - 30 minuten goudbruin.
Serveer de crumble warm of koud. (Warm is het lekkerst!)
Geef er ijs of crème fraîche bij.
Voor 3 à 4 personen
2 stevig peren, geschild en in partjes
200 gr abrikozen, in vieren
1 el gehakte basilicum
100 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr lichtbruine basterdsuiker
1,5 el havermout
merg van een half vanillestokje
85 gr koude boter, in blokjes
vanille-ijs of crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200C.
Verdeel de peren en de abrikozen over een ingevette ovenschaal.
Strooi de basilicum erover.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en de havermout.
Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel totdat je kruimels hebt.
Strooi de kruimels over het fruit.
Bak de crumble in 25 - 30 minuten goudbruin.
Serveer de crumble warm of koud. (Warm is het lekkerst!)
Geef er ijs of crème fraîche bij.
Reacties
Een reactie posten