zaterdag 23 juli 2016

Stoere lasagne


Recepten voor lasagne zijn er in overvloed en in de loop van de jaren heb ik een aantal favorieten verzameld die ik met enige regelmaat maak. Op het blog van Simone's Kitchen kwam ik deze 'Lasagna di Dudie' tegen, die er erg lekker uit zag. Dus gemaakt en deze wordt aan het favorietenlijstje toegevoegd. Heerlijk! Een salade en een glas wijn of bier erbij en smullen maar.



Saus:
300 gr gehakt
1 blikje tomatenpuree
300 gr gezeefde tomaten
1 el Italiaanse kruiden
1 glas rode wijn
100 ml slagroom
250 ml melk
peper en zout

Vulling:
lasagnebladen, gedroogd of vers
ongeveer 5 plakjes ontbijtspek
200 gr snijbiet of spinazie
1 teentje knoflook, geperst
2 uien, in ringen gesneden
125 gr kastanjechampignons, in plakjes
geraspte oude kaas
1 zakje bechamelsaus (Grand'Italia)
500 ml melk

Verwarm de oven voor op 200C.
Bak het gehakt los in een klein klontje boter.
Roer de italiaanse kruiden erdoor en bak mee tot het gehakt mooi bruin is.
Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en roer goed door.
Laat 5 minuten zachtjes koken.

Bak de champignons en de uiringen 7 minuten in een klontje boter andere koekenpan.
Bak de knoflook een minuutje mee.
Roer de snijbiet of spinazie erdoor en laat al roerende slinken.
Breng op smaak met peper en zout.

Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep een flinke lepel bechamelsaus in een ingevette ovenschaal, zoveel dat er een dun laagje over de hele bodem ligt.
Leg hier lasagnebladen op.
Schenk de helft van de lasagnesaus over de lasagnebladen.
Dek af met lasagnebladen.
Verdeel het spinazie-uimengsel erover.
Dek af met lasagnebladen.
Schenk de andere helft van de lasagnesaus erover.
Leg er plakjes ontbijtspek op.
Dek af met lasagnebladen.
Schenk de rest van de bechamelsaus erover.
Strooi er geraspte kaas over.
Leg er nog wat repen ontbijtspek op.

Zet de schaal in de oven en laat de lasagne in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten