Een tijdje geleden zijn we met een groep collega's aan het 'outdoor-cooking' geslagen. Zalm op een plank gespijkerd en boven een vuurtje gegaard, brownies uit een Dutch oven en deze garnalen uit een soort heksenketel boven een vuurtje. Collega Joost stond aan het hoofd van deze garnalen, dus noemen we ze nu 'Garnalen van Joost'. Ik heb ze pas thuis nog een keer gemaakt, gewoon op het gasfornuis en dat ging ook prima!
250 gr rauwe, gepelde reuzengarnalen
2 teentje knoflook, geperst
1 rode ui, fijngesneden
100 ml droge witte wijn
150 ml kookroom
2 bosuitjes, in ringetjes
zoete chilisaus
peper en zout
olijfolie
250 gr pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een scheut olijfolie met de helft van de knoflook in een koekenpan.
Voeg de garnalen toe en bak ze in een paar minuten bijna gaar.
Neem de garnalen uit de pan.
Bak de ui en de andere helft van de knoflook glazig in de achtergebleven olijfolie.
Schenk de wijn en de room erbij en laat 5 minuten inkoken.
Doe er naar smaak een flinke scheut zoete chilisaus, peper en zout bij.
Proef of je het zo al lekker vindt of dat er nog wat chilisaus bij kan.
Schep op het laatst de garnalen en de bosui door het roommengsel.
Serveer met de pasta.
250 gr rauwe, gepelde reuzengarnalen
2 teentje knoflook, geperst
1 rode ui, fijngesneden
100 ml droge witte wijn
150 ml kookroom
2 bosuitjes, in ringetjes
zoete chilisaus
peper en zout
olijfolie
250 gr pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een scheut olijfolie met de helft van de knoflook in een koekenpan.
Voeg de garnalen toe en bak ze in een paar minuten bijna gaar.
Neem de garnalen uit de pan.
Bak de ui en de andere helft van de knoflook glazig in de achtergebleven olijfolie.
Schenk de wijn en de room erbij en laat 5 minuten inkoken.
Doe er naar smaak een flinke scheut zoete chilisaus, peper en zout bij.
Proef of je het zo al lekker vindt of dat er nog wat chilisaus bij kan.
Schep op het laatst de garnalen en de bosui door het roommengsel.
Serveer met de pasta.
Dank aan Ellen, die "mijn" recept bewaart heeft. Vandaag gekookt en het was zalig. Variatie tip: met rijst en frisse salade. Noodzakelijke aanpassing: 5 teentjes knoflook, om de smaak wat meer los te laten komen (voor de liefhebber).
BeantwoordenVerwijderenGroet Joost