Als je 's morgens met iemand zwemt die ook erg van koken en bakken houdt, praat je daar automatisch veel over. En krijg je extra zin om weer eens iets te bakken.
Het werd deze koek / cake met vers zomerfruit uit het boek "Zomer" van Yvette van Boven. Sowieso een aanrader dat boek, het staat boordevol lekkere dingen!
250 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr havervlokken
250 gr lichte basterdsuiker
snuf zout
75 gr geraspte kokos
200 gr koude boter, in blokjes gesneden
2 grote eieren
500 gr zacht zomerfruit (ik nam frambozen, bramen en blauwe bessen)
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng het zelfrijzend bakmeel, havervlokken, suiker, zout en kokos in een mengkom.
Voeg de blokjes boter toe en kneed met koude handen snel tot een kruimelig deeg.
Houd 200 gram van dit deeg apart en meng de eieren door de rest van het mengsel in de kom.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 23 x 23 cm met bakpapier en vet deze in.
Druk het deeg uit over de bodem en strijk met de natte achterkant van een lepel een beetje glad.
Verdeel het fruit erover en bestrooi met het achtergehouden kruimeldeegmengsel.
Bak de koek in de oven in 35 - 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de koek iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Reacties
Een reactie posten