Mijn ideale toetje bestaat uit iets warms met iets kouds. Dus toen ik dit recept in de Boodschappen zag staan, wilde ik het meteen maken. In de Boodschappen worden de perzikpakketjes met gemberijs geserveerd, maar manlief vindt gember wel lekker maar niet teveel en in de vulling zit ook al gember. Dus serveerde ik de pakketjes met vanilleijs.
2 wilde perziken, in blokjes gesneden
1 stukje stemgember op siroop, fijngehakt
halve tl maizena
1,5 el rietsuiker
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
roomijs
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de perzikblokjes met de gember, maizena en de helft van de rietsuiker en laat 5 minuten staan.
Schep vulling op het bladerdeeg en vouw het plakje dubbel.
Druk de rand stevig dicht met een vork.
Bestrijk met ei en bestrooi met de rest van de suiker.
Snijd met een mesje 3 kleine sneetjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de pakketjes in 10-15 minuten goudbruin in de oven.
Serveer met roomijs en de overgebleven stukjes perzik.
Reacties
Een reactie posten