250 gr kip(pendijen)filet, in blokjes
2 stengels sereh (citroengras), gekneusd
1 kleine ui, gensipperd
125 gr peultjes, schoongemaakt
125 gr tuinbonen, gedopt of uit de diepvries
250 ml kokosmelk
250 ml kippenbouillon
1 el (groene) currypasta of andere die je lekker vindt
0,5 el maizena
koriander of bieslook
1 el raapolie
2 kopjes rijst
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de peultjes en tuinbonen beetgaar in kokend water met een snuf zout.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui aan.
Doe de currypasta en het citroengras erbij en roerbak even goed door.
Schenk de bouillon erbij en voeg de kipblokjes toe.
Laat 2 minuten zachtjes koken.
Doe de peultjes, tuinbonen en de kokosmelk erbij.
Los de maizena op in 2 el water en roer deze door de curry tot het mooi gebonden is.
Laat nog 5 minuten op laag vuur sudderen.
Strooi voor serveren koriander of bieslook over de curry.
Reacties
Een reactie posten