Met een grote rabarberplant in de tuin probeer je zo af en toe weer eens iets nieuws. Nadat ik iemand een paar stengels rabarber had gegeven, appte ze mij wat ze ervan gemaakt had. Behalve een rabarbercake was dat ook deze rabarbersiroop. En natuurlijk moest ik dat zelf ook uitproberen. En het resultaat is een heerlijke, niet al te zoete siroop. Aangelengd met bruisend water heb je een lekker drankje.
Het recept komt Uit Pauline's keuken
500 gr rabarber, in stukjes gesneden
sap van een halve citroen
1 kaneelstokje
2 el + 3 el suiker
500 ml water
Stoof de rabarber met het citroensap, het kaneelstokje, 2 el suiker en het water in 8 minuten gaar.
Zeef de rabarber en vang het sap op.
De compote die je over houdt, is lekker door de yoghurt.
Doe het sap met de 3 el suiker in een pan en laat zachtjes koken tot het sap tot de helft is ingekookt.
Giet de siroop in een schone, gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten