dinsdag 22 oktober 2013

Queen of puddings

Bij die heerlijke kip in appel-balsamicosaus hoorde natuurlijk ook een lekker toetje. In dezelfde Foodies stond dit superzoete, maar heerlijke nagerecht. Ideaal voor als je nog een paar sneetjes oud witbrood hebt.



half vanillestokje
250 ml melk
3 eidooiers
135 gr suiker
zout
20 gr bloem
3 sneetjes witbrood, zonder korst
50 gr aardbeien of frambozenjam
1,5 eiwit

Splijt voor de custard het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Verwarm de melk met de vanille en laat 10 minuten zachtjes trekken.
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de eidooiers met 60 gr suiker, snufje zout en roer de er bloem doorheen.
Giet de warme melk er al roerend bij en giet alles weer terug in de pan.
Verwarm op laag vuur tot het begint te binden.
Snijd het brood in blokjes en verdeel dit over een ingevet ovenschaaltje.
Schenk de custard erover en bak het geheel 20 minuten in de oven.
Roer de jam los met 1 el water.
Neem de pudding uit de oven en laat een klein beetje afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur tot 225C.
Strijk de jam over de pudding.
Klop de eiwitten met een snuf zout schuimig en voeg al kloppend geleidelijk 75 gr suiker toe.
Klop het geheel tot een stevig, glanzend schuim.
Verdeel het eiwit over de pudding en bak alles nog 10 minuten tot het schuim lichtbruin kleurt.
Pas op want dit kan opeens heel hard gaan!
Serveer de pudding warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten