donderdag 6 maart 2014

Gevulde hartige pannenkoeken

Ik wilde iets maken met ingrediënten die wat langer houdbaar zijn. Rondsnuffelen op Allerhande.nl leverde deze pannenkoekjes op. Daar worden ze ook nog gemaakt met koelverse pannenkoeken, dat maakt het natuurlijk helemaal makkelijk. Ik heb zelf 4 grote pannenkoeken gebakken, maar omdat ik daarvoor op gevoel zelfrijzend bakmeel, eieren en melk meng, weet ik geen hoeveelheden. Daarom hieronder de makkelijke methode. Met dit recept kun je 3 à 4 personen plezieren.

50 gr pijnboompitten
450 gr spinazie, fijngesneden (diepvries, ontdooid)
250 gr ricotta
2 el pikante pesto
200 gr hamreepjes
150 gr kaas voor pizza (zakje)
225 gr tomatensaus
8 ambachtelijke pannenkoeken, naturel (koelvers)
8 plakjes ontbijtspek

Verwarm de oven voor op 180C.
Rooster de pijnboompitten ongeveer 3 minuten in een droge koekenpan.
Doe de spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham.
Verwarm al roerend 5 minuten op middelhoog vuur.
Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor.
Verwarm de tomatensaus in een ander pannetje.
Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Leg de pannenkoekrollen in een ingevette ovenschaal en schep de tomatensaus erover.
Verdeel het ontbijtspek over de rollen en strooi de rest van de kaas erover.
Bak 30. minuten in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten