dinsdag 11 maart 2014

Kip-Cajunsalade

Een heerlijke maaltijdsalade, geïnspireerd op een recept uit de Allerhande. Die is met shoarmakruiden, maar aangezien ik cajunkruiden lekkerder vind heb ik die gebruikt en toen ook maar een cajun-dressing en ander brood genomen. Dus eigenlijk een hele nieuwe salade!

2 halve kipfilets, in repen
2 el cajunkruiden
8 plakjes ontbijtspek
1 kleine rode ui, in dunne ringen
2 kropjes little gem (sla)
1 komkommer, in stukjes
1 bosje radijs, in plakjes
1 afbak-ciabatta
2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 tl citroensap
1 tl tabasco
1 el honing
olijfolie

Verwarm de oven voor op 220C.
Bestrooi de kipfiletrepen met de cajunkruiden.
Verhit een grillpan en grill de kip goudbruin en gaar.
Halveer de ciabatta en sprenkel wat olijfolie over de snijvlakken.
Bak het brood 8 minuten in de oven goudbruin.
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Snijd de sla in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Meng de sla met de komkommer en radijs.
Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt, tabasco, citroensap en honing en meng deze door de sla.
Leg wat sla op het brood en verdeel de kip en de ontbijtspek erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten