De nieuwste Delicious heeft als thema Bistronomie. De bistrokeuken vindt zijn oorsprong in Frankrijk en met name in Parijs. Laten wij daar nou binnenkort een weekendje heen gaan! Dus om in de stemming te komen deze heerlijke kipfilet en aardappel-selderijschotel uit Delicious.
500 gr aardappelen, in schil in plakken van 1 cm
halve struik bleekselderij, in schuine reepjes van 1 cm
1 teen knoflook, in plakjes
250 ml volle melk
100 gr crème fraîche
50 gr geraspte oude kaas
2 scharrelkipfilets
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
75 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
2 tl dijonmosterd
Verwarm de oven voor op 200C.
Breng in een pan de aardappelplakjes met de bleekselderij, knoflook, melk en wat zout tegen de kook.
Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar.
Giet alles af en vang het kookvocht op.
Doe de groenten in een ingevette ovenschaal.
Roer de crème fraîche los met 50 ml van het kookvocht, de kaas en peper naar smaak.
Schenk dit over de aardappelschotel en bak de dauphinois in de oven in 25 - 30 minuten goudbruin.
Verhit ondertussen in een koekenpan een scheut olijfolie met een klontje boter.
Bak de kipfilets in 12 - 15 minuten gaar.
Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven vet de champignons 4 minuten.
Voeg de wijn toe en laat deze even flink doorkoken.
Voeg de slagroom toe en laat tot gewenste dikte inkoken.
Breng vlak voor serveren op smaak met zout, peper en de mosterd.
Serveer de kipfilets met de champignon-roomsaus en de aardappel-selderijgratin.
Lekker met aangemaakte jonge bladsla.
500 gr aardappelen, in schil in plakken van 1 cm
halve struik bleekselderij, in schuine reepjes van 1 cm
1 teen knoflook, in plakjes
250 ml volle melk
100 gr crème fraîche
50 gr geraspte oude kaas
2 scharrelkipfilets
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
75 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
2 tl dijonmosterd
Verwarm de oven voor op 200C.
Breng in een pan de aardappelplakjes met de bleekselderij, knoflook, melk en wat zout tegen de kook.
Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar.
Giet alles af en vang het kookvocht op.
Doe de groenten in een ingevette ovenschaal.
Roer de crème fraîche los met 50 ml van het kookvocht, de kaas en peper naar smaak.
Schenk dit over de aardappelschotel en bak de dauphinois in de oven in 25 - 30 minuten goudbruin.
Verhit ondertussen in een koekenpan een scheut olijfolie met een klontje boter.
Bak de kipfilets in 12 - 15 minuten gaar.
Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven vet de champignons 4 minuten.
Voeg de wijn toe en laat deze even flink doorkoken.
Voeg de slagroom toe en laat tot gewenste dikte inkoken.
Breng vlak voor serveren op smaak met zout, peper en de mosterd.
Serveer de kipfilets met de champignon-roomsaus en de aardappel-selderijgratin.
Lekker met aangemaakte jonge bladsla.
Reacties
Een reactie posten