De Engelse keuken staat niet echt heel goed bekend. Toch zijn er heel veel lekkere dingen te vinden aan de andere kant van de Noordzee.
Gezien het aantal kookprogramma's op de BBC, houden de Engelsen blijkbaar wel van koken (of in ieder geval om er naar te kijken :-)). En gelukkig heeft de BBC een fantastische website met heel veel recepten zoals deze chicken katsu curry uit Japan. Heerlijk door het krokante laagje om de kipfilet. Serveer de curry met basmatirijst.
Saus
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl fenegriek
2 kardamompeulen
2 el zonnebloemolie
2 uien, fijngesneden
2 teentje knoflook, geperst
1 spaanse peper, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
2 cm verse gember, schoongemaakt en fijngeraspt
1 el kurkuma
250 ml kippenbouillon
1 el honing
1 el ketjap
Katsu curry
75 gr bloem
100 gr panko (grof Japans paneermeel, je kunt ook 4 sneetjes witbrood laten uitdrogen en grof malen in een keukenmachine)
1 losgeklopt ei
2 kipfilets, in dunne plakken
2 el zonnebloemolie
3 wortels, in schuine plakken gesneden
2 lente-uitjes, in ringen
Rooster het komijn-, koriander- en venkelzaad met de fenegriek en kardemom in een droge koekenpan 2 - 3 minuten.
Neem uit de pan en maal het fijn met een vijzel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de uien met het fijngemalen kruidenmengsel 8 - 10 minuten.
Voeg de knoflook, spaanse peper, tomaatblokjes, gember en kurkuma toe.
Breng het geheel aan de kook, voeg de bouillon toe en laat op laag vuur 25 minuten zacht stoven.
Pureer de curry eventueel fijn met een staafmixer.
Roer de honing en de ketjap erdoor.
Bestrooi ondertussen de kipfilets met bloem, haal ze door het losgeklopte ei en daarna door de broodkruimels.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 2 - 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Kook de wortelschijfjes in 5 minuten beetgaar.
Roer de wortel en de lente-ui door de saus.
Serveer de saus met gekookte rijst en de kipfilet.
Gezien het aantal kookprogramma's op de BBC, houden de Engelsen blijkbaar wel van koken (of in ieder geval om er naar te kijken :-)). En gelukkig heeft de BBC een fantastische website met heel veel recepten zoals deze chicken katsu curry uit Japan. Heerlijk door het krokante laagje om de kipfilet. Serveer de curry met basmatirijst.
Saus
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl fenegriek
2 kardamompeulen
2 el zonnebloemolie
2 uien, fijngesneden
2 teentje knoflook, geperst
1 spaanse peper, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
2 cm verse gember, schoongemaakt en fijngeraspt
1 el kurkuma
250 ml kippenbouillon
1 el honing
1 el ketjap
Katsu curry
75 gr bloem
100 gr panko (grof Japans paneermeel, je kunt ook 4 sneetjes witbrood laten uitdrogen en grof malen in een keukenmachine)
1 losgeklopt ei
2 kipfilets, in dunne plakken
2 el zonnebloemolie
3 wortels, in schuine plakken gesneden
2 lente-uitjes, in ringen
Rooster het komijn-, koriander- en venkelzaad met de fenegriek en kardemom in een droge koekenpan 2 - 3 minuten.
Neem uit de pan en maal het fijn met een vijzel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de uien met het fijngemalen kruidenmengsel 8 - 10 minuten.
Voeg de knoflook, spaanse peper, tomaatblokjes, gember en kurkuma toe.
Breng het geheel aan de kook, voeg de bouillon toe en laat op laag vuur 25 minuten zacht stoven.
Pureer de curry eventueel fijn met een staafmixer.
Roer de honing en de ketjap erdoor.
Bestrooi ondertussen de kipfilets met bloem, haal ze door het losgeklopte ei en daarna door de broodkruimels.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 2 - 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Kook de wortelschijfjes in 5 minuten beetgaar.
Roer de wortel en de lente-ui door de saus.
Serveer de saus met gekookte rijst en de kipfilet.
Mmm, dit receptje probeer ik zeker eens uit. Bedankt voor de vele lekkere receptjes die ik hier terug vind en die bij ons thuis in de smaak vallen.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, dank je!
Verwijderen