woensdag 26 november 2014

Babi pangang met prei, paprika en mais

Snelle babi pangang, ideaal als je geen zin hebt om na een lange werkdag ook nog eens lang in de keuken te moeten staan.
Het recept komt uit de Boodschappen en komt bij ons zeker vaker op het menu.



3 el wokolie
ongeveer 400 gr speklapjes zonder zwoerd, in repen van 3 cm
2 rode paprika's, zonder zaadjes, in reepjes
2 kleine preien, in smalle ringen
2 el bruine basterdsuiker
1 klein blikje mais, uitgelekt
200 ml tomatenketchup
2 tl sambal badjak
5 el ketjap manis
2 kopjes rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes in 5 tot 8 minuten bruin.
Voeg de paprika en 2/3 van de prei toe en bak 2 minuten mee.
Roer de basterdsuiker erdoor en bak 1 minuut.
Schep de ketchup, mais, sambal en ketjap erdoor en stoof zachtjes 2 - 3 minuten.
Bestrooi voor serveren met de rest van de prei.
Serveer met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten