vrijdag 7 november 2014

Beenham met geroosterde groenten

In de diepvries lag nog een beenhammetje naturel en het werd tijd dat daar iets meegedaan werd.
In het blaadje van de Dirk stonden in oktober allemaal oventoppers, waaronder deze beenham. Dus één plus één werd twee met dit lekkere ovengerecht.
Supermakkelijk, alles in een ovenschaal en na 50 minuten haal je een kant-en-klare maaltijd uit de oven.



Voor 4 personen:

2 tenen knoflook, geperst
1 el verse tijmblaadjes, fijngehakt
3 el tomatenketchup
1 el mosterd
1 el donkere basterdsuiker
4 el olijfolie
1 beenham naturel (ongeveer 600 gr)
200 gr winterwortel, in blokjes van 2 cm
500 gr spruitjes, gehalveerd
1 rauwe biet, geschild en in blokjes van 2 cm
1 prei, in ringen van 1 cm
100 ml droge witte wijn

Verwarm de oven voor op 200C.
Meng in een kom de knoflook met de tijm, tomatenketchup, mosterd, basterdsuiker, wat zout, versgemalen peper en 2 el olijfolie.
Wrijf de beenham rondom in met dit mengsel en leg de ham in het midden van een ovenschaal.
Verdeel de groenten eromheen.
Bestrooi met wat zout en peper en sprenkel er de resterende olijfolie overheen.
Schenk de wijn erbij en zet de ovenschaal in de oven.
Braad de beenham in 40 - 50 minuten bruin en gaar. (kerntemperatuur 65-70C)
Schep de groenten regelmatig om en bedruip het vlees met het braadvocht.
Leg de beenham op een snijplank en laat 5 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt.
Serveer met de groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten