Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met pikante boerenkool

Eigenlijk was ik de mening toegedaan dat je boerenkool alleen in een stamppot met rookworst eet. Maar onlangs zat ik in een wachtkamer en daar lag een oude Delicious. Die bladerde ik door en kwam terecht bij dit gerecht. En omdat er in de groentetuin achter ons huis heel wat boerenkool staat, dacht ik "laat ik het maar eens proberen". En dat was een goede gedachte, het was heerlijk. Boerenkool kan dus ook heel goed op een andere manier op je bord terechtkomen!

200 gr pappardelle (gedroogde lintpasta)
1 el olijfolie
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl chilivlokken
2 varkenssaucijzen
100 ml kippenbouillon
125 gr fijngesneden boerenkool
geschaafde Parmezaanse kaas

Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de ui 5 minuten tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak ze 2 minuten mee.
Haal het velletje van de worsten, snij het vlees in stukjes en bak 6 à 7 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en laat hem in 3 - 4 minuten inkoken tot de helft.
Kook de pasta ondertussen beetgaar.
Voeg de boerenkool toe aan het worst-uienmengsel en roerbak 5 minuten tot de kool geslonken is.
Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe.
Giet de pasta af en schep deze losjes door de boerenkoolsaus.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.