woensdag 5 november 2014

Pasta met pikante boerenkool

Eigenlijk was ik de mening toegedaan dat je boerenkool alleen in een stamppot met rookworst eet. Maar onlangs zat ik in een wachtkamer en daar lag een oude Delicious. Die bladerde ik door en kwam terecht bij dit gerecht. En omdat er in de groentetuin achter ons huis heel wat boerenkool staat, dacht ik "laat ik het maar eens proberen". En dat was een goede gedachte, het was heerlijk. Boerenkool kan dus ook heel goed op een andere manier op je bord terechtkomen!

200 gr pappardelle (gedroogde lintpasta)
1 el olijfolie
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl chilivlokken
2 varkenssaucijzen
100 ml kippenbouillon
125 gr fijngesneden boerenkool
geschaafde Parmezaanse kaas

Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de ui 5 minuten tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak ze 2 minuten mee.
Haal het velletje van de worsten, snij het vlees in stukjes en bak 6 à 7 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en laat hem in 3 - 4 minuten inkoken tot de helft.
Kook de pasta ondertussen beetgaar.
Voeg de boerenkool toe aan het worst-uienmengsel en roerbak 5 minuten tot de kool geslonken is.
Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe.
Giet de pasta af en schep deze losjes door de boerenkoolsaus.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten