In mijn queeste om meer met vis en andere dieren die uit zee komen te doen, vandaag deze garnalen. Een collega wist er zo smakelijk over te vertellen, dat ik er heel veel zin in kreeg.
Sowieso vind ik de structuur van garnalen, althans van de grote soort, erg lekker. En de smaak ga ik ook steeds meer waarderen, zeker in combinatie met knoflook. En daar is in dit recept geen gebrek aan. Het recept komt uit "De smaak van mijn herinnering" van Tessa Kiros.
Serveer met een salade, witte wijn en Turks brood. Daar kun je lekker mee in de saus dopen....
500 gr reuzegarnalen (ik nam gepelde en schoongemaakte)
piri-pirisaus
4 tenen knoflook, geperst
100 gr ongezouten roomboter
25 gr gehakte peterselie
sap van 1 citroen
100 gr feta
zout
Was de garnalen en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de helft van de boter in plakjes over de bodem van een koekenpan of klein braadpannetje.
Leg daarop de helft van de garnalen.
Bestrooi deze met wat zout, de helft van de knoflook, een flinke scheut piripirisaus en de helft van de peterselie.
Leg daarop de andere helft van de garnalen en bestrooi die weer met wat zout, piri-pirisaus en de andere helft van de knoflook en peterselie.
Verdeel de resterende boter in plakjes en leg deze op de garnalen.
Zet de garnalen met een deksel op de pan 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg na 10 minuten het citroensap toe en verkruimel de feta er overheen.
Laat nog 5 minuten sudderen met de deksel op de pan of tot de feta gesmolten is.
Haal de deksel van de pan en laat in 3 minuten op de hoog vuur de saus een beetje inkoken.
Sowieso vind ik de structuur van garnalen, althans van de grote soort, erg lekker. En de smaak ga ik ook steeds meer waarderen, zeker in combinatie met knoflook. En daar is in dit recept geen gebrek aan. Het recept komt uit "De smaak van mijn herinnering" van Tessa Kiros.
Serveer met een salade, witte wijn en Turks brood. Daar kun je lekker mee in de saus dopen....
500 gr reuzegarnalen (ik nam gepelde en schoongemaakte)
piri-pirisaus
4 tenen knoflook, geperst
100 gr ongezouten roomboter
25 gr gehakte peterselie
sap van 1 citroen
100 gr feta
zout
Was de garnalen en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de helft van de boter in plakjes over de bodem van een koekenpan of klein braadpannetje.
Leg daarop de helft van de garnalen.
Bestrooi deze met wat zout, de helft van de knoflook, een flinke scheut piripirisaus en de helft van de peterselie.
Leg daarop de andere helft van de garnalen en bestrooi die weer met wat zout, piri-pirisaus en de andere helft van de knoflook en peterselie.
Verdeel de resterende boter in plakjes en leg deze op de garnalen.
Zet de garnalen met een deksel op de pan 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg na 10 minuten het citroensap toe en verkruimel de feta er overheen.
Laat nog 5 minuten sudderen met de deksel op de pan of tot de feta gesmolten is.
Haal de deksel van de pan en laat in 3 minuten op de hoog vuur de saus een beetje inkoken.
Reacties
Een reactie posten