Doorgaan naar hoofdcontent

Kip cordon bleu met tomaat-aardappels

Zoals half Nederland was ik afgelopen week geveld door één of ander virus en viel er qua eten niet veel te beleven.
Gelukkig ben ik weer op de been en aten we vanavond deze iets gewijzigde kip cordon bleu uit de Delicious van januari en dat smaakte als vanouds.

Cordon blue
2 kipfilets
2 plakjes coburgerham
4 plakjes jong belegen kaas
20 gr bloem
1 ei, losgeklopt
60 gr paneermeel
arachideolie om in te bakken
peterselie

Tomaat-aardappeltjes
1 el olijfolie
500 gr krielaardappelen, geschild en gehalveerd
2 tenen knoflook, fijngeperst
halve el milde paprikapoeder
300 gr tomaatblokjes uit blik
100 ml kipppenbouillon

Verwarm de oven voor op 200C..
Leg de kipfilets tussen huishoudfolie en klop ze met een deegroller of koekenpan tot ze ongeveer 3 mm dik zijn.
Leg op elke filet een plak ham en een paar plakjes kaas en vouw ze dicht.
Pak drie diepe borden, doe op het 1e bord de bloem, op het 2e bord het losgeklopte ei en op het laatste bord het paneermeel.
Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Leg de gepaneerde kipfilets op een bord en zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Doe de olijfolie in een braadslee en zet deze 5 minuten in de oven.
Kook ondertussen de aardappeltjes 5 minuten in water met zout.
Giet de aardappels af in een zeef of vergiet en schud ze even zodat ze een beetje rul worden aan de buitenkant.

Schep de aardappels in de braadslee en schep ze om met de olie.
Verdeel de knoflook en paprikapoeder over de aardappeltjes.
Schep de tomaatblokjes en kippenbouillon eromheen.
Bak de aardappels 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
Strooi er zout en peper over.

Verhit een bodempje arachideolie van 1 cm diep in een koekenpan.
Bak (of eigenlijk: frituur) de kipfilets hierin in ongeveer 4 minuten per kant gaar.
Serveer met de tomaat-aardappels en garneer met wat peterselie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de