donderdag 19 februari 2015

Vindaloo

Het was de afgelopen weken een beetje druk met verjaardagen en andere feestjes, daarom was het even stil op het blog. En ik ben ook nog naar een workshop Foodstyling en Photography geweest van Simone's Kitchen. Een superleuke en inspirerende dag. Maar nu thuis aan de slag..... dat is een hele uitdaging. Deze vindaloo mocht als eerste op de foto. Ik zie nog heel veel verbeterpunten, maar ik vind hem ook al best leuk!

350 gr varkenshaas, in blokjes
35 ml witte azijn
0,5 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
0,5 tl korianderpoeder (ketoembar)
mespuntje versgemalen zwarte peper
0,5 tl kardemompoeder
3 el arachideolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 rode peper, in ringetjes
1 flinke tl bruine basterdsuiker
100 ml gezeefde tomaten
100 ml vleesbouillon
koriander
2 kopjes rijst

Meng het vlees met de azijn en specerijen en laat 1 uur marineren.
Verhit de olie in een pan en bak de ui in 8 minuten zacht en glazig.
Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 2 minuten mee.
Schep het gemarineerde vlees, de rode peper, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof in 25 minuten het geheel zachtjes gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking.
Garneer de vindaloo met een paar blaadjes koriander en serveer met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten