Een beetje van mijzelf en een beetje van The Little Things. Bij Masterchef Australie zag ik dat één van de kandidaten scherven van meringue maakte en dat wilde ik ook eens proberen. Bij de zachte citroenmousse is iets knapperigs erg lekker. Een paar frambozen erbij zou ook nog wel eens heel goed kunnen smaken.
Merinquescherven
1 eiwit
60 gr kristalsuiker
heel klein snufje kaneel (eventueel)
Citroenmousse
driekwart blaadje gelatine
2 el kristalsuiker
1 el geraspte citroenschil
60 g volle kwark
35 ml citroensap
1 el limoncello
75 ml slagroom
Begin met de meringue want dat moet vrij lang de oven in.
Verwarm de oven voor op 65 graden.
Klop het eiwit los en voeg langzaam de suiker toe tot het helemaal stijf is.
Roer er eventueel een klein beetje kaneel door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het eiwitmengsel er zo dun mogelijk over uit.
Zet de bakplaat in de oven en bak 3 tot 4 uur totdat het helemaal droog is.
Verwijder het bakpapier en breek de meringue voorzichtig in scherven. (waarschijnlijk gebeurt dat al vanzelf :-))
Week voor de citroenmousse de gelatine 5 minuten in koud water.
Roer de citroenrasp en de helft van de suiker door de kwark.
Breng het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine door.
Voeg de limoncello toe en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Meng het citroen-limoncellomengsel door de kwark en schep de slagroom er luchtig door.
Verdeel de mousse over twee glazen.
Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Steek voor het serveren wat van de meringuescherven in de mousse.
Merinquescherven
1 eiwit
60 gr kristalsuiker
heel klein snufje kaneel (eventueel)
Citroenmousse
driekwart blaadje gelatine
2 el kristalsuiker
1 el geraspte citroenschil
60 g volle kwark
35 ml citroensap
1 el limoncello
75 ml slagroom
Begin met de meringue want dat moet vrij lang de oven in.
Verwarm de oven voor op 65 graden.
Klop het eiwit los en voeg langzaam de suiker toe tot het helemaal stijf is.
Roer er eventueel een klein beetje kaneel door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het eiwitmengsel er zo dun mogelijk over uit.
Zet de bakplaat in de oven en bak 3 tot 4 uur totdat het helemaal droog is.
Verwijder het bakpapier en breek de meringue voorzichtig in scherven. (waarschijnlijk gebeurt dat al vanzelf :-))
Week voor de citroenmousse de gelatine 5 minuten in koud water.
Roer de citroenrasp en de helft van de suiker door de kwark.
Breng het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine door.
Voeg de limoncello toe en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Meng het citroen-limoncellomengsel door de kwark en schep de slagroom er luchtig door.
Verdeel de mousse over twee glazen.
Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Steek voor het serveren wat van de meringuescherven in de mousse.
Reacties
Een reactie posten