Weer zo'n lekker recept de Hairy Bikers: Chicken Provencal. Een slank recept, maar boordevol smaak. Serveer met witte rijst en een salade en je waant je in Frankrijk!
Van deze hoeveelheid kun je prima met drie mensen eten.
4 kippendijenfilets (of 6 als je het voor 3 eters maakt)
2 uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik à 400 gr tomaatblokjes
2 el tomatenpuree
1 tl suiker
300 ml kippenbouillon
2 flinke tl provencaalse kruiden
100 ml rode wijn
1 grote, rode paprika, in blokken van ongeveer 3 cm
1 grote, gele paprika, in blokken van ongeveer 3 cm
2 kleine courgettes, in plakken van 1,5 cm
1 el maizena
zout en peper
Snij de kippendijen in tweeën en bestrooi de stukken met zout en versgemalen peper.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een braadpan en bak de kippendijen 2 à 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dat een 1 minuutje mee.
Voeg de uien, knoflook, tomaten, suiker, kruiden, bouillon en wijn toe en roer goed door.
Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Doe de paprika en courgette erbij en laat met een deksel op de pan 20 minuten zachtjes stoven.
Meng de maizena met 1 el koud water en roer dit door de stoofschotel zodat het een beetje indikt.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer met witte rijst, salade en een glas rode wijn.
Reacties
Een reactie posten