Gisteravond heerlijk Italiaans gegeten (nog bedankt Marloes!) en dat deed mij er aan denken dat ik dit recept uit een oudere Allerhande nog op het blog moest zetten. We hebben het al een tijdje geleden gegeten, maar het verdient hier zeker een plaatsje.
Heerlijk met een glas witte wijn!
200 g spaghetti
1 el olijfolie
75 g pancetta
2 sjalotten, gesnipperd
geraspte schil van een 0,5 citroen
10 g basilicum
50 g rucola, grof gesneden
125 g mascarpone
1 mespunt nootmuskaat
60 g zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pancetta in ongeveer 5 minuten krokant.
Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier en breek daarna in stukjes.
Fruit de sjalotjes 4 minuten in het achtergebleven vet.
Giet de spaghetti af en vang een kopje van het water op.
Meng de citroenrasp met de basilicum, mascarpone, sjalotjes, rucola en pancetta en roer door de pasta.
Als het te droog is, voeg dan wat kookvocht toe.
Breng op smaak met wat citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
Garneer de pasta met de zongedroogde tomaatjes.
Heerlijk met een glas witte wijn!
200 g spaghetti
1 el olijfolie
75 g pancetta
2 sjalotten, gesnipperd
geraspte schil van een 0,5 citroen
10 g basilicum
50 g rucola, grof gesneden
125 g mascarpone
1 mespunt nootmuskaat
60 g zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pancetta in ongeveer 5 minuten krokant.
Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier en breek daarna in stukjes.
Fruit de sjalotjes 4 minuten in het achtergebleven vet.
Giet de spaghetti af en vang een kopje van het water op.
Meng de citroenrasp met de basilicum, mascarpone, sjalotjes, rucola en pancetta en roer door de pasta.
Als het te droog is, voeg dan wat kookvocht toe.
Breng op smaak met wat citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
Garneer de pasta met de zongedroogde tomaatjes.
Reacties
Een reactie posten