Mmmm, een heerlijk stoofgerecht voor de herfst en winter. In de nieuwste Allerhande een recept van dit Limburgse gerecht. De bijbehorende appelmoes, patat en mayonaise heb ik dit keer ook zelf gemaakt. Maar als je voor de makkelijke optie gaat, dan koop je die gewoon kant-en-klaar! Het recept is voor 4 personen. Hetgeen bij ons overbleef, hebben we de volgende dag met pasta gegeten.
3 uien
800 gr runderlappen, in blokjes
4 kruidnagels
10 peperkorrels, gekneusd
snufje nootmuskaat
150 ml blanke azijn
4 el arachideolie
2 el appelstroop
1 el bruine suiker
2 el zilveruitjes
50 gr ontbijtkoek, in kleine blokjes
40 ml balsamicoazijn
Begin 2 dagen van te voren!
Meng de ui met de kruidnagels, laurier peper en nootmuskaat met het vlees.
Schenk er de blanke azijn en ongeveer 350 ml water bij tot het vlees bijna onder staat.
Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op.
Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de helft van het vlees met de ui.
Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken.
Herhaal dit met de rest van het vlees.
Blus af met een deel van de marinade en laat op heel laag vuur 1,5 uur stoven.
Schenk er wat marinade bij als het vlees te droog wordt.
Meng de appelstroop, bruine suiker, zilveruitjes, ontbijtkoek en balsamicoazijn door het vlees.
Stoof het vlees nog een uur op laag vuur.
Schenk er wat marinade bij als het vlees te droog wordt.
Roer af en toe goed door.
Proef of de smaken in balans zijn en voeg naar smaak eventueel nog wat balsamicoazijn, suiker, peper, zout of ontbijtkoek toe.
Serveer met appelmoes, patat en mayonaise.
3 uien
800 gr runderlappen, in blokjes
4 kruidnagels
10 peperkorrels, gekneusd
snufje nootmuskaat
150 ml blanke azijn
4 el arachideolie
2 el appelstroop
1 el bruine suiker
2 el zilveruitjes
50 gr ontbijtkoek, in kleine blokjes
40 ml balsamicoazijn
Begin 2 dagen van te voren!
Meng de ui met de kruidnagels, laurier peper en nootmuskaat met het vlees.
Schenk er de blanke azijn en ongeveer 350 ml water bij tot het vlees bijna onder staat.
Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op.
Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de helft van het vlees met de ui.
Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken.
Herhaal dit met de rest van het vlees.
Blus af met een deel van de marinade en laat op heel laag vuur 1,5 uur stoven.
Schenk er wat marinade bij als het vlees te droog wordt.
Meng de appelstroop, bruine suiker, zilveruitjes, ontbijtkoek en balsamicoazijn door het vlees.
Stoof het vlees nog een uur op laag vuur.
Schenk er wat marinade bij als het vlees te droog wordt.
Roer af en toe goed door.
Proef of de smaken in balans zijn en voeg naar smaak eventueel nog wat balsamicoazijn, suiker, peper, zout of ontbijtkoek toe.
Serveer met appelmoes, patat en mayonaise.
Reacties
Een reactie posten