Wat heerlijk om de tuin in te lopen en de belangrijkste ingrediënten voor het eten te verzamelen en daar dan mee in de keuken aan de slag te gaan! Omdat er kilo's en kilo's sperziebonen te oogsten zijn, ben ik mijn kookboeken ingedoken voor een nieuw gerecht met sperziebonen. En in de Zilveren Lepel vond ik deze boontjes. Een paar pagina's verderop het recept voor de kiprolletjes met salie en zo hadden we met een krop sla en komkommer een heerlijke maaltijd.
Gegratineerde sperziebonen
400 gr sperziebonen, afgehaald
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 el bloem
100 ml melk
200 ml droge witte wijn
25 gr boter
4 el parmezaanse kaas, geraspt
zout en peper
Kiprolletjes met salie
2 enkele kipfilets
2 grote of 4 kleine blaadjes salie
2 plakken serranoham
2 el olijfolie
zout en peper
Kook de sperzieboontjes in 6 minuten beetgaar.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflookteen en de prei 5 minuten op laag vuur.
Haal de teen knoflook eruit en gooi hem weg.
Roer de bloem door de prei en roer dan beetje bij beetje de melk erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de bonen erdoor en giet de wijn erbij.
Laat alles 10 minuten afgedekt pruttelen.
Verhit de oven op 180C en vet een ovenschaal in.
Haal de pan van het vuur en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
Bestrooi met de parmezaanse kaas en verdeel de boter er in klontjes over.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
Als de groenten staan te pruttelen, begin dan met de kiprolletjes.
Sla de kipfilets tussen vershoudfolie met een koekenpan of vleeshamer wat platter.
Leg op elke filet een blaadje salie en bestrooi met zout en peper.
Rol ze op en wikkel de rolletjes in een plak serranoham.
Zet vast met cocktailprikkers of met keukentouw.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de rolletjes aan alle kanten bruin.
Dek de pan af met een deksel en bak ze ongeveer 20 minuten op laag vuur.
Voeg zo nodig 1 el heet water of een scheutje wijn toe.
Serveer de kiprolletjes met de sperziebonen.
Gegratineerde sperziebonen
400 gr sperziebonen, afgehaald
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 el bloem
100 ml melk
200 ml droge witte wijn
25 gr boter
4 el parmezaanse kaas, geraspt
zout en peper
Kiprolletjes met salie
2 enkele kipfilets
2 grote of 4 kleine blaadjes salie
2 plakken serranoham
2 el olijfolie
zout en peper
Kook de sperzieboontjes in 6 minuten beetgaar.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflookteen en de prei 5 minuten op laag vuur.
Haal de teen knoflook eruit en gooi hem weg.
Roer de bloem door de prei en roer dan beetje bij beetje de melk erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de bonen erdoor en giet de wijn erbij.
Laat alles 10 minuten afgedekt pruttelen.
Verhit de oven op 180C en vet een ovenschaal in.
Haal de pan van het vuur en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
Bestrooi met de parmezaanse kaas en verdeel de boter er in klontjes over.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
Als de groenten staan te pruttelen, begin dan met de kiprolletjes.
Sla de kipfilets tussen vershoudfolie met een koekenpan of vleeshamer wat platter.
Leg op elke filet een blaadje salie en bestrooi met zout en peper.
Rol ze op en wikkel de rolletjes in een plak serranoham.
Zet vast met cocktailprikkers of met keukentouw.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de rolletjes aan alle kanten bruin.
Dek de pan af met een deksel en bak ze ongeveer 20 minuten op laag vuur.
Voeg zo nodig 1 el heet water of een scheutje wijn toe.
Serveer de kiprolletjes met de sperziebonen.
Reacties
Een reactie posten