Mijn schoonzusje vroeg afgelopen weekend aan mij of ik toevallig ras-el-hanout had, want zij wilde Marokkaanse courgettesoep maken. Natuurlijk had ik dat ;-)! Dus heeft zij wat meegenomen en een paar dagen later hoorde ik dat het een heerlijke soep was. Aangezien onze courgetteplant eindelijk op stoom is gekomen en de eerste courgettes eraf komen, heb ik ook meteen maar deze soep gemaakt. En inderdaad is het een heerlijke soep. Ik had nog wat bladerdeeg over van de bieten tarte tatin, dus daar heb ik een paar soepstengeltjes van gemaakt.
Vervang de ras-el-hanout door Italiaanse kruiden voor een Italiaanse versie of door vadouvan voor een Frans-Indiase courgettesoep. Vervang voor beide versie de kokosroom door een scheutje slagroom of crème-fraîche.
Voor 4 borden:
1 ui, fijngesneden
1 el olijfolie
halve rode peper, in ringetjes gesneden
1 tl ras-el-hanout
1 courgette, in blokjes
750 ml groente- of kippenbouillon
4 el kokosroom
cashewnoten, grof gehakt
peterselie, fijngesneden
Fruit de ui in de olie in een paar minuten glazig.
Voeg de peper toe en bak even mee.
Roer de ras-el-hanout erdoor en bak mee.
Doe de courgetteblokjes erbij en bak ook even mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Schep de soep in borden of kommen en roer er een eetlepel kokosroom door.
Garneer met de cashewnoten en de peterselie.
Voor 4 borden:
1 ui, fijngesneden
1 el olijfolie
halve rode peper, in ringetjes gesneden
1 tl ras-el-hanout
1 courgette, in blokjes
750 ml groente- of kippenbouillon
4 el kokosroom
cashewnoten, grof gehakt
peterselie, fijngesneden
Fruit de ui in de olie in een paar minuten glazig.
Voeg de peper toe en bak even mee.
Roer de ras-el-hanout erdoor en bak mee.
Doe de courgetteblokjes erbij en bak ook even mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Schep de soep in borden of kommen en roer er een eetlepel kokosroom door.
Garneer met de cashewnoten en de peterselie.
Reacties
Een reactie posten