maandag 14 augustus 2017

Pasta palmkool

In onze groentetuin hebben we onder andere palmkool gezaaid. Het woord zegt het al; het is kool die in een soort van palm groeit. Je kunt de bladeren eraf halen en hij groeit gewoon door. Zo kun je hier dus lange tijd van eten. De smaak zit ergens tussen boerenkool en spinazie in.
Op een papiertje in mijn kookschrift kwam ik dit recept tegen. Ik heb geen idee meer waar het vandaan komt, maar het was in ieder geval erg lekker en makkelijk te maken.


Als je geen palmkool (ok wel cavolo nero of zwarte kool genoemd) kunt vinden, wij hebben zat. Neem contact op en je kunt wat komen halen!

125 gr spekjes
1 knoflookteen, geperst
400 gr palmkool in reepjes gesneden
200 gr pasta, liefst fusilli
200 ml slagroom
100 gr kerstomaatjes, in vieren gesneden
citroensap (mag best uit een flesje)
olijfolie
peper en zout

Verhit in een grote koekenpan of wok een scheutje olijfolie en bak de spekjes knapperig.
Voeg de uitgeperste knoflook en de reepjes palmkool toe.
Roerbak dit ongeveer 10 minuten.
Als het te droog wordt, doe er dan wat kookvocht van de pasta bij.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de kerstomaatjes en de slagroom door de palmkool.
Breng op smaak met zout en peper en een beetje citroensap.
Giet de pasta af en schep deze door de palmkool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten