Ook de komkommerplanten doen het buitengewoon goed en zo hebben we veel meer komkommers dan dat wij op kunnen. Dus geven we ze weg en eten we iedere dag komkommer.... Maar er blijft nog steeds heel wat over. Gelukkig was daar vorige week "Koken met Van Boven" op tv en in die aflevering maakte Yvette van Boven onder andere zoetzure komkommers. Dat kwam dus als geroepen!
1 kilo komkommer
ruim zout
halve liter azijn
halve liter water
350 gr suiker
2 kruidnagels
12 peperkorrels
1 el mosterdzaad
2 laurierblaadjes
1 el karwijzaad
halve rode peper in ringetjes gesneden
Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en daarna op maat zodat ze goed in de weckpotten passen.
Leg ze in een bakblik en wrijf ze ruim in met zout.
Dek af met een theedoek en ze 24 uur op een koele plaats.
Doe de komkommers in een of twee weckpotten.
Breng de azijn, water, suiker, spaanse peper en de kruiden aan de kook en laat 10 minuten inkoken.
Overgiet de komkommers in de weckpot met de vloeistof.
Sluit af met de deksel.
Wil je komkommers langere tijd bewaren, weck de potten dan:
zet de potten in een hoge pan en vul de pan met water, de potten moeten net onder staan.
Kook ze dan zo'n 20 minuten.
1 kilo komkommer
ruim zout
halve liter azijn
halve liter water
350 gr suiker
2 kruidnagels
12 peperkorrels
1 el mosterdzaad
2 laurierblaadjes
1 el karwijzaad
halve rode peper in ringetjes gesneden
Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en daarna op maat zodat ze goed in de weckpotten passen.
Leg ze in een bakblik en wrijf ze ruim in met zout.
Dek af met een theedoek en ze 24 uur op een koele plaats.
Doe de komkommers in een of twee weckpotten.
Breng de azijn, water, suiker, spaanse peper en de kruiden aan de kook en laat 10 minuten inkoken.
Overgiet de komkommers in de weckpot met de vloeistof.
Sluit af met de deksel.
Wil je komkommers langere tijd bewaren, weck de potten dan:
zet de potten in een hoge pan en vul de pan met water, de potten moeten net onder staan.
Kook ze dan zo'n 20 minuten.
Reacties
Een reactie posten