Na een wat trage start is de groentetuin eindelijk op gang en komt er nu veel tegelijk van af! Dus struin ik het internet af op zoek naar allerlei groenterecepten. Met deze bietencurry sla ik 3 vliegen in één klap: bietjes, sperziebonen en knoflook.
En als de bietjes eenmaal voorgegaard zijn, staat het supersnel op tafel.
Serveer met naan of rijst en een chutney.
Bietencurry
1 el koolzaadolie
500 gr gare bietjes, in plakken van 0,5 cm en dan in 'hapklare brokken'
1 rode ui, fijngesnipperd
1 tl sambal badjak
70 gr tomatenpuree
1 teentje knoflook, geperst
2 tl komijnpoeder of Curry Madras van Johnnie Boer
150 - 200 ml kokosmelk
limoensap
Sperziebonen mallum
1 el koolzaadolie
200 gr sperziebonen
1 teentje knoflook, geperst
1 tl sambal badjak
limoensap
1 el geraspte kokos
Begin met bietencurry.
Verhit de olie in een pan en bak de ui met de sambal 5 minuten op middelhoog vuur.
Roer de tomatenpuree, knoflook en komijnpoeder door de ui en bak nog 1 minuut.
Schenk de kokosmelk erbij en roer goed door.
Schep de bietjes erdoorheen en laat met een deksel op de pan 8 - 10 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
Kook de sperziebonen 5 minuten voor en laat afkoelen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de boontjes op hoog vuur een paar minuten.
Voeg de sambal, scheutje limoensap en de knoflook toe en laat 1 minuutje sudderen.
Roer de geraspte kokos erdoorheen.
En als de bietjes eenmaal voorgegaard zijn, staat het supersnel op tafel.
Serveer met naan of rijst en een chutney.
Bietencurry
1 el koolzaadolie
500 gr gare bietjes, in plakken van 0,5 cm en dan in 'hapklare brokken'
1 rode ui, fijngesnipperd
1 tl sambal badjak
70 gr tomatenpuree
1 teentje knoflook, geperst
2 tl komijnpoeder of Curry Madras van Johnnie Boer
150 - 200 ml kokosmelk
limoensap
Sperziebonen mallum
1 el koolzaadolie
200 gr sperziebonen
1 teentje knoflook, geperst
1 tl sambal badjak
limoensap
1 el geraspte kokos
Begin met bietencurry.
Verhit de olie in een pan en bak de ui met de sambal 5 minuten op middelhoog vuur.
Roer de tomatenpuree, knoflook en komijnpoeder door de ui en bak nog 1 minuut.
Schenk de kokosmelk erbij en roer goed door.
Schep de bietjes erdoorheen en laat met een deksel op de pan 8 - 10 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
Kook de sperziebonen 5 minuten voor en laat afkoelen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de boontjes op hoog vuur een paar minuten.
Voeg de sambal, scheutje limoensap en de knoflook toe en laat 1 minuutje sudderen.
Roer de geraspte kokos erdoorheen.
Reacties
Een reactie posten