Een vegetarische lasagne zonder echte tomatensaus, maar wel boordevol smaak met veel groente. Hij was wel een beetje erg nat van de snijbiet, maar wel heerlijk. Ik heb hem met snijbiet gemaakt omdat we dat nog in de tuin hadden staan, maar het oorspronkelijke recept van Donna Hay is met spinazie.
650 gr kleine trostomaten of cherrytomaten (grote tomaten gehalveerd of in vieren)
4 teentjes knoflook, fijngeperst
2 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
handjevol basilicum
500 gr snijbiet of spinazie, grof gehakt
6 gedroogde lasagnebladen
100 gr mozzarella, geraspt
200 gr halloumi, in dunne plakken
verse groene pesto
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe 600 gr van de tomaten met de knoflook, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout in een bakblik en rooster de tomaten 15 minuten in de oven tot ze wat zachter zijn.
Schep de spinazie om met de basilicum en de geroosterde tomaten.
Kook de lasagnebladen 5 minuten in ruim kokend water met zout.
Doe een laagje van de groentemix in een ovenschaal en dek af met 2 lasagnebladen.
Schep daar weer een laag groenten op en de helft van de mozzarella.
Dek af met 2 lasagnebladen.
Schep de overgebleven groenten daarop en de rest van de mozzarella.
Dek af met de laatste 2 lasagnebladen.
Verdeel de halloumi over de pasta en de rest van de tomaten.
Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Sprenkel er wat verse groene pesto over en serveer!
650 gr kleine trostomaten of cherrytomaten (grote tomaten gehalveerd of in vieren)
4 teentjes knoflook, fijngeperst
2 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
handjevol basilicum
500 gr snijbiet of spinazie, grof gehakt
6 gedroogde lasagnebladen
100 gr mozzarella, geraspt
200 gr halloumi, in dunne plakken
verse groene pesto
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe 600 gr van de tomaten met de knoflook, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout in een bakblik en rooster de tomaten 15 minuten in de oven tot ze wat zachter zijn.
Schep de spinazie om met de basilicum en de geroosterde tomaten.
Kook de lasagnebladen 5 minuten in ruim kokend water met zout.
Doe een laagje van de groentemix in een ovenschaal en dek af met 2 lasagnebladen.
Schep daar weer een laag groenten op en de helft van de mozzarella.
Dek af met 2 lasagnebladen.
Schep de overgebleven groenten daarop en de rest van de mozzarella.
Dek af met de laatste 2 lasagnebladen.
Verdeel de halloumi over de pasta en de rest van de tomaten.
Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Sprenkel er wat verse groene pesto over en serveer!
Reacties
Een reactie posten