Ik word altijd erg vrolijk als ik koolrabi in de tuin zie groeien. De knol groeit op een soort stokje net boven de grond, waardoor je een beetje het idee van een vliegende schotel krijgt. Alleen daarom al wil ik altijd wel een paar van deze planten in de tuin.
En hij is nog eens heel lekker ook; de smaak neigt een beetje richting bloemkool. Het recept van deze ovenschotel komt van Allerhande.nl.
700 gr kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 koolrabi
1 zakje witte sauspoeder (Knorr)
2 el crème fraîche
100 g geraspte belegen Goudse kaas
3½ dl halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde nootmuskaat (naar smaak)
60 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
50 g geraspte kaas
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar en giet af.
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kook de koolrabi in water met zout in 10-15 minuten beetgaar en giet af.
Verwarm 1 dl melk met de boter en stamp de aardappelen tot een puree met de warme melk.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bereid in een pannetje de witte saus met 2,5 dl melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de crème fraîche en kaas erdoor.
Schep de koolrabiblokjes in een ovenschaal en schenk de saus erover.
Dek af met de aardappelpuree.
Meng de 50 gr geraspte kaas met de cashewnoten en verdeel dit over de aardappelpuree.
Als de vulling nog warm is hoef je het alleen onder de gril te zetten. Dan kan de kaas smelten en de nootjes goudbruin worden.
Als de vulling al koud is kan je het gerecht 15 à 20 min. in de oven verwarmen op 180 °C (dek de schaal wel af).
En hij is nog eens heel lekker ook; de smaak neigt een beetje richting bloemkool. Het recept van deze ovenschotel komt van Allerhande.nl.
700 gr kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 koolrabi
1 zakje witte sauspoeder (Knorr)
2 el crème fraîche
100 g geraspte belegen Goudse kaas
3½ dl halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde nootmuskaat (naar smaak)
60 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
50 g geraspte kaas
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar en giet af.
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kook de koolrabi in water met zout in 10-15 minuten beetgaar en giet af.
Verwarm 1 dl melk met de boter en stamp de aardappelen tot een puree met de warme melk.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bereid in een pannetje de witte saus met 2,5 dl melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de crème fraîche en kaas erdoor.
Schep de koolrabiblokjes in een ovenschaal en schenk de saus erover.
Dek af met de aardappelpuree.
Meng de 50 gr geraspte kaas met de cashewnoten en verdeel dit over de aardappelpuree.
Als de vulling nog warm is hoef je het alleen onder de gril te zetten. Dan kan de kaas smelten en de nootjes goudbruin worden.
Als de vulling al koud is kan je het gerecht 15 à 20 min. in de oven verwarmen op 180 °C (dek de schaal wel af).
Reacties
Een reactie posten